Products from

De Groene Griffioen

Dairy, Dairy farmer, Cheesemaker, Weesp
Wendela Griffioen-bogerd
Wendela Griffioen-bogerd started De Groene Griffioen in 2011. Their farm is located in Weesp, Noord-Holland.

Their farm

De Groene Griffioen is een biologische educatie- en kaasboerderij in Weesp. We hebben een kaasmakerij, boerderijwinkel en prachtige zaal die we verhuren. Op de boerderij hebben we eigen vee rondlopen: zo’n 50 koeien, 40 stuks jongvee, een stier en wat kippen!

De koeien melken we twee keer per dag, ze lopen zo veel mogelijk buiten en van een deel van de melk maken we kaas.
In onze boerderij winkel verkopen we zelfgemaakte kaas en ook de melk en het vlees van onze koeien. Natuurlijk biologisch.
In onze winkel verkopen we ook producten uit de buurt met een verhaal.

Biologisch betekent in harmonie met dier, mens en milieu. Bij ons op de boerderij alleen maar voer van biologische herkomst (zo veel mogelijk van eigen land), zo lang mogelijk koeien in de wei, koeien met horens, geen kunstmest of bestrijdingsmiddelen op het land. Geen preventieve medicatie (zoals antibiotica). Voortplanting met een echte stier. Meer ruimte in de stal en door de compoststal met houtsnippers minder schadelijke (en stinkende) gassen in de lucht. Alle energie die we gebruiken wordt opgewekt door zonnepanelen die op het staldak liggen.

Als onze boerderijwinkel open is, mag iedereen een kijkje op de boerderij nemen; kalfjes aaien, kaas proeven, de ruimte ervaren.

Address
Lange Muiderweg
1382 LA Weesp
2011
Established in
3
full-time employees

De Groene Griffioen's professions and practices

No information available

The Producer has not yet filled in any information about this activity. If you would like to know more about this, please get in touch with the Producer for more information.