Products from

Brouwerij Leeghwater

Brewer, De Rijp
Hans Konijn
Hans Konijn started Brouwerij Leeghwater in 2017. Their farm is located in De Rijp, Noord-Holland.

Their farm

Brouwerij Leeghwater is gevestigd in het hart van het Noord-Hollandse Land van Leeghwater: De Rijp. Brouwer Hans Konijn heeft een duidelijke visie op craftbeer en ziet uitdaging
in het ontwikkelen van bieren met relatief lage alcoholpercentages en veel smaak. Leeghwaterbieren zijn uitgesproken, gebalanceerd en laag in alcohol. Altijd gebrouwen met natuurlijke ingrediënten en zonder toevoegingen. Brouwerij Leeghwater bestaat uit een veelzijdige vriendengroep opgegroeid in het Land van Leeghwater.

Het polderlandschap tussen Alkmaar, Purmerend, Haarlem en Amsterdam in staat tegenwoordig ook wel bekend als het ‘Land van Leeghwater’. Jan Adriaenszoon Leeghwater was waterbouwkundige en in de 17e eeuw nauw betrokken bij de droogmaking van de Noord-Hollandse poldermeren: Beemster, Purmer, Heerhugowaard, Wormer, Schermer en Starnmeer. Met de droogmaking van deze meren is het Land van Leeghwater gecreëerd.

Onze bieren worden op kleine schaal gebrouwen in De Rijp en vervolgens in grote hoeveelheden bij Brouwerij Jopen in Haarlem. Zo kunnen wij onze kwaliteit, houdbaarheid en continuïteit garanderen.

Address
Volger 12A
1483 GA De Rijp
2017
Established in
3
full-time employees

Brouwerij Leeghwater's professions and practices

Premises

I use my own premise

Base ingredient

Mout

My ingredients come from an EU supplier

I use products from a certified source

Secondary ingredients

Hop

My ingredients come from a non-EU supplier

I use products from a certified source

Other ingredients

Gist en Water

My ingredients come from an EU supplier

I use products from a certified source

This information has been declared by the Producer.