Products from

madame chai

Tea assembler, Zaandam
Sevda Ayar
Sevda Ayar started madame chai in 2019. Their farm is located in Zaandam, Noord-Holland.

Their farm

Sinds augustus dit jaar ben ik mijn eigen eenmanszaak begonnen als theesommelier. Echter heb ik mijn diploma in 2015 behaald. Ik verkoop mijn eigen gemelangeerde thee. Al mijn producten zijn Bio geregistreerd bij Skal Nederland. Ik werk veel met theeen over de hele wereld maar ook lokale kruiden zoals de helende lindebloesem. Mijn producten koop ik in bij een importeur in Europa die aangesloten zijn bij de ethical tea partnership die fairtrade programma's ondersteunen over de hele wereld. En ook Biologisch gecertificeerd zijn. Zo melangeer ik ook lokale gedroogde fruit met verschillende theeën die ik laat overkomen vanuit de thee importeur. Ik verkoop alleen mijn theelabel "Madame Chai". Mijn merk Madame Chai is tevens geregistreerd. Ik sta ook op leuke evenementen en beurzen. Zoals het nationale gezondheids beurs. Ik verkoop ook mijn thee aan cafes/beauty centra's en winkels oa. Ecoplaza Zaandam. Laatst stond ik bij Pathe met mijn heerlijke theeen. Ik geef ook proeverijen op een bijzondere manier. Bij het GVB op het salonboot "de jonckvrouw." Door de grachten van Amsterdam. 10 procent van mijn online verkoop gaat naar het prinses maxima centrum. Zo steunen mijn klanten ook mee met onderzoek naar kinderkanker. Meer doneren is lief natuurlijk :)
Ik verkoop ook thee- accessoires en theeproefpakketten voor mensen die op zoek zijn naar nieuwe smaken en producten.Mijn theebakjes en thee onderzetters worden door Odion gemaakt. Mensen met een beperking zo help je hun ook. Ik ga altijd voor het allerbeste. Mijn motivatie en dreef is dat uit eindelijk niemand meer dust/afvalthee drink uit zakjes maar losse (h)eerlijk thee gaat drinken. Ik zou zeggen als je iets heel lekker vind en zit niet in mijn assortiment dan bestel ik dat graag voor mijn lieve theeklanten. Alles is qua thee mogelijk bij Madame chai.

Over de verpakkingen van mijn thee die zitten helaas in een van buitenkant plastic en binnenkant van aluminium speciale thee zakken, dit heb ik zelf gekozen ivm lang behoud van smaak/geur en dat het niet uitdroogt. Hiervoor werkte ik met papieren zakken maar zag dat mijn thee snel uit ging drogen. Dat is niet de bedoeling dat wat je koopt ook snel bederft. Ik bedacht eigenlijk om deze zakken te gaan verduurzamen door het in televeren en her te vullen. Dat kan op lokatie van mijn bedrijf in Zaandam eventueel of straks in mijn winkel helaas is dat onmogelijk voor online verkoop via boerenburen. Het leveren en ophalen met teveel variatie van producten die geleverd worden op de buurderij wordt het alleen maar een rommeltje. Ik zou zeggen bewaar het lang mogelijk donker en koel in deze zakken en als de zakken leeg zijn vul het eventueel met kruiden of andere producten en blijf het gebruiken. Of je doet het in een recycle bak voor plastic dat kan tot dat je eventueel op bezoek in mijn winkel komt dan kun je het uiteraard inleveren en gevuld mee krijgen naar huis weer.

Address
burgemeester van ordenstraat 21
1501 RR Zaandam
2019
Established in
1
full-time employee

madame chai's professions and practices

Premises

I use my own premise

Base ingredient

Thee

My ingredients come from a non-EU supplier, My ingredients come from an EU supplier, My ingredients come from a national supplier, All the main ingredients I use are produced by myself

I use organic ingredients, I use fair-trade ingredients, I use products from a certified source

Secondary ingredients

Secondary ingredients : not specified

My ingredients come from an EU supplier, My ingredients come from a non-EU supplier, My ingredients come from a national supplier

Features of secondary products : not specified

Other ingredients

Other ingredients : not specified

Origin of other ingredients : not specified

Features of the other ingredients : not specified

Comments

Ik ben een Theesommelier en maak zelf mijn melanges of koop het vanuit het buitenland in bij bekende fairtrade bio bedrijven.

This information has been declared by the Producer.