Products from

Hoeve het Blokhuis

Herb grower, Farmer (other animals), Chicken farmer, Vegetable grower, Herk-de-Stad
Robby Kelchtermans
Robby Kelchtermans started Hoeve het Blokhuis in 1856. Their farm is located in Herk-de-Stad, Vlaams Gewest.

Their farm

Hoeve het Blokhuis is een kleinschalige boerderij in Berbroek waar we biologische groenten, fruit en snijbloemen telen en kippen en runderen houden. Onze familie boert al verschillende generaties op het Blokhuis. We geloven in lokale productie en daarom worden alle vruchten van het land rechtstreeks aan mensen in de omgeving verkocht, zonder tussenschakels.
Wij produceren op de boerderij een 80-tal seizoensgebonden soorten groenten en tuinkruiden, het ganse jaar rond. Alle gewone groenten zijn aanwezig plus ook dingen die je niet dagelijks tegenkomt: ken je al raapstelen, postelein, kardoen en daikon? Het zijn allemaal smaakbommetjes!
Naast ons groenteveld ligt onze biologische fruittuin. We telen er vele soorten zoals frambozen, aardbeien, bramen, rode en witte aalbes, kers, stekelbes, druiven, cassis, etc Van mei tot oktober kan u genieten van ons dagelijks geplukte vitamine-snoepjes, want vers geplukt fruit smaak super lekker en heeft de beste voedingswaarde.
Alle groenten en fruit worden biologisch geteeld, met aandacht voor de lokale natuur en zonder gebruik van chemische sproei- of meststoffen. Dit geeft niet allemaal de lekkerste, maar ook de gezondste groenten en fruit.
Bij hoeve het Blokhuis houden we onze runderen op een natuurvriendelijke en diervriendelijke manier. Bij ons grazen de rassen Aberdeen Angus en Salers. Dit zijn nog rassen die uitstekend geschikt zijn voor een natuurlijke veehouderij. Zo zijn ze goed aangepast om natuurlijk te eten (vooral gewoon gras), waarvoor hun spijsvertering ook is gemaakt. Ze grazen meestal op natuurweides in de buurt. Het zijn gezonde, sterke dieren die zelden ziek worden. We laten ze grazen in kuddes bij elkaar, de koeien kalven nog natuurlijk in de weides en de kalveren zogen het ganse jaar bij hun moeders. Als de koeien de ganse dag kunnen grazen en herkauwen in de weides dan zijn ze veel rustiger, gezonder en blijer. Ze groeien op een normale manier en dat komt de gezondheid van de koe en dus ook van het vlees ten goede.
Deze rassen zijn ook befaamd voor hun lekker en aromatisch vlees. Vlees van runderen die zo worden gehouden geeft verschillende voordelen: het bevat meer omega-3 vetzuren, Vitamine A, E, B en D en minder verzadigde vetten. Deze dieren geven vlees met een speciale, lichte marmering in de spieren. Die marmering absorbeert de omega-3 en de vitamine A en geeft die heerlijke, sappige smaak !

Address
Manestraat, 59
3540 Herk-de-Stad
1856
Established in
4
full-time employees

Hoeve het Blokhuis's professions and practices

No information available

The Producer has not yet filled in any information about this activity. If you would like to know more about this, please get in touch with the Producer for more information.