Products from

Cochon&Carot

Charcutier, Restaurant owner, Hemiksem
Florian Vleminckx
Florian Vleminckx started Cochon&Carot in 2020. Their farm is located in Hemiksem, Vlaanderen.

Their farm

Cochon&Carot dat zijn Anneli en Florian.
We hebben elkaar leren kennen tijdens een koksopleiding op het PIVA. We zijn beiden gefascineerd door eten, drinken, duurzaamheid en reizen.
In 2018 en 2019 hebben we samen een culinaire reis rond de wereld gemaakt waarbij we veel ontdekt en bijgeleerd hebben. Jammer genoeg hebben we ook gemerkt wat er fout loopt in onze voedselketen en dat is onder meer de verspilling en het gebrek aan duurzaam produceren. Dit inzicht samen met onze persoonlijke visie op voeding ligt aan de basis van het idee van Cochon&Carot; ons huiskamerrestaurant en onze ambachtelijke charcuterieproductie.
Een inspirerende wereldreis, een free-range local pig farm en een droom van een eigen restaurant. Wat begon als een droom tijdens onze reis, hebben we gerealiseerd en dit mede dankzij de hulp van onze familie en vrienden.
Onze menu met vlees en onze 100% plantaardige menu volgt de seizoenen. We werken hiervoor met vrije uitloopvarkens van de hoeveslagerij Puur Laar in Zemst die we van neus tot staart volgens het principe: “nose to tail” en “whole animal” verwerken. De groenten en kruiden gebruiken we ook van wortel tot loof (“root to leaf”), dit allemaal om zo weinig mogelijk afval te creëren, strevende naar “zero waste”. Onze groenten, kruiden en dieren kopen we zo duurzaam en bewust mogelijk aan en dit om u een eerlijke en hoge kwaliteit aan te kunnen bieden.
We werken hiervoor samen met lokale boeren en kwekers die een stap terugnemen in de tijd en niet meer aan massaproductie doen. Zo garanderen we kwaliteitsvolle, duurzame producten, geproduceerd op het ritme van de natuur.
De onderdelen van onze varkens die niet in het restaurant gebruikt worden, verwerken we in verschillende soorten ambachtelijke charcuterie. Deze stukken worden met zorg versneden, gepekeld, gedroogd en (optioneel) gerookt. De charcuterie krijgt bij ons een essentieel ingrediënt: tijd. Dit wil zeggen dat we dus NIET werken met additieven zoals nitraatzout om het proces te versnellen. Door op deze manier te werken staat Cochon&Carot dan ook voor respect voor dier en natuur.​

Address
Lindelei 198
2620 Hemiksem
2020
Established in
2
full-time employees

Cochon&Carot's professions and practices

Premises

I use my own premise

Base ingredient

Varken

My ingredients come from a local farmer

I use handmade ingredients, I use local products (-150 km)

Secondary ingredients

Kruiden, zout, peper

My ingredients come from a national supplier

I use local products (-150 km)

Other ingredients

Other ingredients : not specified

Origin of other ingredients : not specified

Features of the other ingredients : not specified

Comments

Voor de bereiding van de charcuterie gebruiken wij geen additieven zoals nitraatzout en dergelijke. We werken volledig ambachtelijk en natuurlijk.

This information has been declared by the Producer.