Products from

Garden of Joy

Jam maker, Herb grower, Non-food artisan, Vegetable grower, Drink and Juice producer, Tea assembler, Everbeek
Ann Nagels
Ann Nagels started Garden of Joy in 2017. Their farm is located in Everbeek, Vlaanderen.

Their farm

Garden of Joy is een kleinschalig permacultuurproject gevestigd in Everbeek.

Gedreven door een grote interesse voor de principes van permacultuur en teeltmethodes zonder spitten, zijn we in 2015 gestart met een klein experiment. Aangemoedigd door het enthousiasme en de ondersteuning van vrienden, familie en vrijwilligers, werd al snel de stap gezet om het project verder uit te bouwen, en in juli 2017 zag Garden of Joy als vzw het levenslicht.

Op de flanken van het mooie heuvelland verbouwen we groenten, fruit, bessen en kruiden, overwegend in gemengde teelten, waarbij we de natuur zo goed mogelijk proberen na te bootsen: de bodem wordt niet gekeerd, er wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen, sproeistoffen of kunstmatige meststoffen, er wordt gewerkt met respect voor mens, dier en omgeving.

We verwerken onze eigen oogst op ambachtelijke wijze tot smakelijke streekproducten, o.a. kruidenthee, kruiden- en vruchtensiropen, confituur, fruitbeleg, fruitleer, chutney,... naargelang wat het seizoen ons te bieden heeft.

We proberen over het hele productieverloop de ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te houden, vanaf de teelt op het veld tot en met de verpakking van het product dat uiteindelijk op je bord belandt.
Daarom geven we er ook de voorkeur aan onze producten te verdelen in korte-keten systemen.
Op die manier hopen we een bescheiden steentje bij te dragen aan kleinschalige, lokale, duurzame en milieuvriendelijke vormen van voedselproductie.

Address
Pevenage 6
9660 Everbeek
2017
Established in
1
full-time employee

Garden of Joy's professions and practices

Premises

I use my own premise

Base ingredient

Fruit, bessen

All the main ingredients I use are produced by myself

I use handmade ingredients, I use organic ingredients

Secondary ingredients

Biologische rietsuiker

My ingredients come from a national supplier

I use organic ingredients

Other ingredients

Pectine

My ingredients come from a national supplier

Features of the other ingredients : not specified

Comments

Onze confituur wordt gemaakt met 400 gr biologische rietsuiker per kilo verse vruchten. Om zoveel mogelijk de smaak en voedingswaarde van de vruchten te bewaren, wordt de kooktijd gereduceerd door het gebruik van pectine, een natuurlijk verdikkingsmiddel. Van aalbessen en zwarte bessen maken we ook een fruitbeleg zonder suiker, puur fruit dat enkel gezoet wordt door toevoeging van appel.

This information has been declared by the Producer.