Les produits de

Ter Hoeve

Éleveur poule/poulet, Maraîcher, Testelt
Tim Hannes
Tim Hannes a démarré l'activité de Ter Hoeve en 2019. Son exploitation est située à Testelt, en Vlaanderen.

Son exploitation

Ter Hoeve is een kleine lokale boerderij. Wij kweken duurzame microgroenten en weidekip voor korte keten verkoop.

WEIDEKIP
OP DE WEIDE
Onze weidekip komt op de boerderij toe als eendagskuiken. De eerste 3 weken van hun prille leven hebben de kuikens extra warmte en verzorging nodig. Na deze warmteperiode gaan de kuikens de weide op. We plaatsen ze onder een verplaatsbare constructie. De kip kiest er zelf voor om te rusten in de zon of te gaan schuilen voor regen of wind.

VOEDING
We kiezen er voor om 100 procent BIO voeding te geven aan onze kip. Deze basis voeding zal de kip zelf verder aanvullen met wat het op de weide kan vinden. We verplaatsen onze kippen elke dag naar een vers stukje weiland. Hierdoor krijgen de kippen elke dag een vers buffet van gras, kruiden en insecten.

GEZOND
Door het dagelijks verplaatsen van de kippen houden we ze ook gezond. We gebruiken immers geen antibiotica of andere medicijnen. De kippen zijn puur natuur. Onze kippen zien elke dag de zon opkomen. Ze genieten van de ochtenddauw , liggen te zonnen tussen het scharrelen door en schuilen voor de regen. Onze kippen hebben geleefd, en dat proef je.

MICROGROENTEN
Microgroenten zijn scheutjes van verschillende soorten groenten. Microgroenten worden al in een vroeg groeistadium geoogst. Afhankelijk van de soort oogsten we 6 tot 21 dagen na het zaaien. Elk zaadje dat kiemt, maakt eerst 2 kiembladjes voor de eerste echte bladeren verschijnen. Microgroenten worden gewoonlijk geoogst net voor de eerste echte bladjes komen.

LEKKER & GEZOND
Microgroenten hebben een unieke smaak , kleur en textuur. Er zit verrassend veel smaak en pit in onze microgroentjes. Bij de meeste soorten is de smaak vergelijkbaar met de volwassen variant maar intenser. Onze microgroenten zitten ook boordevol vitaminen. Wist jij bijvoorbeeld dat broccoli microgroentjes tot 30 keer meer vitaminen bevatten dan een volgroeid broccolihoofd? Daarom is een dagelijkse portie microgroenten een goede bron van vitamine A, B6, calcium, ijzer, magnesium, zink,...

DUURZAAM
De opkweek van microgroenten is minder duurzaam dan die van een krop sla bijvoorbeeld. Daar zijn we heel eerlijk in. Toch doen we ons uiterste best om het product met een zo klein mogelijke voetafdruk aan te bieden. Zo gebruiken we uitsluitend biologisch gecertificeerde zaden. De opkweek is onder kunstlicht. We gebruiken hiervoor 100% groene stroom. Als substraat gebruiken we een dun laagje teelaarde. Deze is 100% composteerbaar. Als de microgroenten oogstklaar zijn, verpakken we in PLA doosjes. Dit is een biologisch afbreekbare verpakking die perfect gecomposteerd kan worden in industriële compost installaties.

Adresse
Hoeve 43
3272 Testelt
2019
année d'installation
0.5
employé à plein temps

Les métiers et pratiques de Ter Hoeve

Cheptel et races

100 bêtes

Races élevées : non renseigné

Méthodes d'élevage des animaux

Naissance des animaux hors de l'exploitation

Type d'élevage : non renseigné

Alimentation : provenance et caractéristiques

Alimentation à base d'herbe ou autres fourrages, alimentation à base de céréales

Approvisionnement auprès d'un agriculteur local

Alimentation sans OGM (selon les déclarations du producteur)

Soins aux animaux

Rythme de soin des animaux : non renseigné

Type de soins : non renseigné

Transformation et ingrédients

Pas de transformation de mes produits

Autres ingrédients : non renseigné

Provenance des autres ingrédients : non renseigné

Caractéristiques des autres ingrédients : non renseigné

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.