Das Angebot von

Pieke - Broodbier

Brauer, Maastricht
Laura Nieboer
Hallo, ich bin Laura Nieboer vom Betrieb Pieke - Broodbier. Seit 2018 biete ich frische Produkte aus Maastricht in der Region Limburg.

Mein Betrieb

Hallo!

Toen wij ontdekten dat brood het meest verspilde voedingsproduct is in Nederland, wilden we daar iets aan doen. We gooien gemiddeld 12 hele broden per persoon per jaar weg in ons kikkerlandje. Als je een brood per week zou eten, zou je daar nog 3 maanden langer van kunnen leven!

De grote uitdaging met brood is dat het een relatief korte houdbaarheid heeft. We wilden dus iets verzinnen waarmee we het onverkochte brood een waarde zouden geven en de houdbaarheid zouden verlengen. Zo kwam het idee om bier te maken op het toneel. Bier is erg lang houdbaar en wordt gemaakt met allerlei soorten granen.

Na maanden experimenteren kwamen we uiteindelijk tot ons huidige recept. In Pieke Broodbier is een deel van het mout, een standaard ingrediënt voor bier, vervangen door het onverkochte brood. Zo geven we het brood een echte rol in het bier en hebben we minder 'nieuwe' granen nodig. Wat lekkere hop erbij en ons Broodbier is compleet.

Wij worden gedreven door onze missie om 'afval' een waarde te geven. Wij geloven dat 'afval', zoals we dat kennen in onze samenleving, eigenlijk niet bestaat: elke materiaal stroom kan het begin zijn van een nieuw product. Pieke Broodbier is ons eerste product waarbij we onze missie in de praktijk brengen. We hopen in de toekomst nog meer mooie producten met jullie te kunnen delen.

Voor nu, probeer Pieke Broodbier zelf eens en laat u verassen door de mogelijkheden van het werken met prachtige reststromen!

Adresse
Hoogzwanenstraat 141
6211 BZ Maastricht
2018
Jahr der Gründung
2
Vollzeit- Mitarbeiter

Meine Methoden und Standards

Werkstatt

Lässt nach seinen Vorgaben von einem externen Betrieb produzieren

Grundzutat

Mout

Nationaler Lieferant

Merkmale der Grundzutat: keine Angaben

Weitere Zutaten

Brood

Nationaler Lieferant

Merkmale der weiteren Zutaten: keine Angaben

Sonstige Zutaten

Hop

Von einem Lieferant in der EU, von einem Lieferant außerhalb der EU

Merkmale der sonstigen Zutaten: keine Angaben

Diese Angaben des Erzeugers haben keinen bindenden Charakter.