Products from

Heideveldhoeve

Herb grower, Cereal farmer, Horticulturist, Horticulturist-herbalist, Vegetable grower, Brussegem
Danny En Betty Van Haute - Verbruggen
Danny En Betty Van Haute - Verbruggen started Heideveldhoeve in 1989. Their farm is located in Brussegem, Vlaanderen.

Their farm

Ons bedrijf Heideveldhoeve (Danny en Betty), is gelegen te Brussegem (gemeente Merchtem).
Wij zijn een kleinschalig tuinbouwbedrijf met als hoofdteelt Brabants grondwitloof, geteeld op een ecologische manier onder het Flandria label. (GLOBALGAP gecertificeerd). verder zijn al onze groenten Vegaplan gecertificeerd. De onkruidbestrijding gebeurt mechanisch met een schoffelmachine De kernwoorden bij het telen van Flandria-producten zijn: respect voor het milieu en hygiëne. Het garandeert milieubewuste teelt, kwaliteit en versheid. Het lokaal afzetten van onze producten rechtstreeks aan de burger of buren is dan ook heel belangrijk voor ons. Een direct contact tussen teler en consument is mee daardoor een waarborg voor onze kwaliteit, supervers verkopen op de oogst dag zelf en een lange bewaarbaarheid, zijn onze troeven.
In de zomermaanden telen we ook een 12-tal slasoorten onder het Flandria label (GLOBALGAP gecertificeerd). Er wordt gedacht aan het ecologisch evenwicht. De bemesting is gebaseerd op bodemanalyses en advies, de onkruidbestrijding gebeurt mechanisch met een schoffelmachine, verder hebben we ook nog koolsoorten, wortels, aardappelen, vergeten groente, verse kruiden, gezaaide kruiden, fruit en bessen.
Onze grond wisselen we af met een paar hectaren korrelmais voor BIO diesel industrie, brouwgerst, baktarwe en grasklaver.

facebook.com/Van-Ha..

Address
ROMEINSEBAAN 58
1785 Brussegem
1989
Established in
2
full-time employees

Heideveldhoeve's professions and practices

No information available

The Producer has not yet filled in any information about this activity. If you would like to know more about this, please get in touch with the Producer for more information.