Products from

De Duintuin

Horticulturist, Heemskerk
Andre Nelis
Andre Nelis started De Duintuin in 2014. Their farm is located in Heemskerk, Noord-Holland.

Their farm

Groeien op De Duintuin
In 2014 is ons team met De Duintuin gestart. Ruim een hectare grond aan de Voorweg in Heemskerk, prachtig gelegen nabij de duinen. Daar kweken wij groenten, klein fruit en kruiden zonder daarbij kunstmest en bestrijdingsmiddelen te gebruiken. Voor de verkoop: aan de weg, op de markt en aan bedrijven en instellingen.

Wij werken samen met andere biologische en duurzame telers uit de omgeving. We brengen groenten en fruit van die telers mee en kunnen zo het hele jaar rond een breed assortiment van groenten en fruit aanbieden.

Wij genieten van ons werk aan, in en rond De Duintuin. Alles is in ontwikkeling en wij zijn dat ook. Wij hebben nu 5 prachtige kassen en de nodige gereedschappen. We hebben een waterput en een beregeningsinstallatie. We hebben een kantine en een werkplaats. En bovenal: we zijn met een fantastische groep mensen. Wij verschillen in alles met elkaar; in herkomst, in leeftijd, in talenten, opleiding en (werk-)ervaring, noem maar op. We hebben ook verschillende doelen: dagbesteding, herstel, re-integratie, vrijwilligerswerk, betaald werk, ondernemen. Wat wij gemeen hebben is de lol en de wil om met elkaar te werken aan groei: van De Duintuin, van elkaar, van onszelf.

Zo verschillend als wij zijn, is ons werk: planten, wieden, bewerken, beregenen, oogsten, schoonmaken, verpakken, vervoeren, verkopen, verwerken, bedienen, rondleiden, begeleiden, administreren, (ook de website) onderhouden, afrekenen, lassen, timmeren, ramen lappen, taarten bakken, ontwerpen en meer. Iedereen heeft zijn plek en taken. En wat we allen doen is meedenken. Want er is nog zoveel te ontwikkelen: de productie verhogen, de nieuwe kassen inrichten, de grond verrijken, vergeten groenten kweken, de verkoopkramen aan de weg verbeteren, op diverse markten staan, een interactieve website ontwikkelen, kippen houden, cursussen geven, recepten bedenken, smoothies maken, een abonnementensysteem uitwerken, elkaars verschillen nog beter benutten, samenwerken, ook met scholen en bedrijven, en weer nieuwe activiteiten bedenken.

Zo groeien wij in de versterking van de aarde en de mensen en wij nodigen iedereen uit met ons mee te groeien. Welkom! En als het ooit tijd is om afscheid te nemen omdat je elders verder wilt groeien, dan hopen we dat het in de geest zal zijn waarin Joost en Paul dat laatst deden: “We hebben genoten om bij jullie te werken. Dank voor de prettige samenwerking”.

Het team van De Duintuin

Address
Rijksstraatweg 205A
1969 LG Heemskerk
2014
Established in
1
full-time employee

De Duintuin's professions and practices

Crops

25 species grown each year

Outdoor cultivation, grown in a cold greenhouse

Crop maintenance

Use of organic fertilisers (manure), respect of biodynamic guidelines

Plants and seeds

My ingredients come from a national supplier, The seeds I used are produce in my own farm

Organic seeds, farmer seeds

Processing

I use honey in my other products

The other ingredients involved are : witte kool, wortel, ui en laurier

All the other ingredients I use are produced by myself, ingredients coming from a local grower

Organic ingredients, local ingredients (less than 150 miles), handmade ingredients

Comments

Wij produceren onze eigen zuurkool uit het vat.

This information has been declared by the Producer.