Products from

Vlinderveld

Fruit farmer, Vegetable grower, Zemst
Davy Agten
Davy Agten started Vlinderveld in 2016. Their farm is located in Zemst, Vlaanderen.

Their farm

Mijn naam is Davy en ik ben de boer van het Vlinderveld. 2019 was het eerste jaar dat ik voltijds boer was. Daarvoor was ik IT’er, inderdaad er staat een computer nerd op het veld. Van een carrière switch gesproken.

Pas in augustus van 2018 ben ik gaan beseffen dat groente en fruit telen mijn toekomst is, Oogsten, planten, zaaien, onkruid uit doen, het is zwaar werk maar ook een werk met veel voldoening.

Dicht bij de natuur mee met de seizoenen leven, mensen van goed en gezond voedsel voorzien dat kraakt van de versheid, daar sta ik graag vroeg voor op.

Samen met Nicky heb ik een zoontje en een dochter. Nicky is de sterke vrouw achter de boer. Ze staat in voor de logistiek en organisatie van alles en nog wat. Ze is ook mijn steun en toeverlaat en de kritische noot.

Het Vlinderveld teelt op dit moment op 1,5 ha meer dan 60 verschillende soorten groenten en kleinfruit. Hier bij staat het bodemleven centraal en de biodiversiteit.

Address
Grote Molenweg
1980 Zemst
2016
Established in
2
full-time employees

Vlinderveld's professions and practices

Crops

60 species grown each year

Outdoor cultivation

Crop maintenance

Use of organic fertilisers (manure), Integrated organic farming, use of fertilisers and organic plant protection materials, respect of permaculture guidelines

Plants and seeds

My ingredients come from a national supplier, The seeds I used are produce in my own farm, My ingredients come from a local farmer, My seeds come from an EU supplier

Organic seeds, farmer seeds

Processing

Production site : not specified

Other ingredients : not specified

Origin of other ingredients : not specified

Features of the other ingredients : not specified

This information has been declared by the Producer.