Products from

Wijngaard ten Gaerde

Winemaker, Begijnendijk
Danny Van De Gaer
Danny Van De Gaer started Wijngaard ten Gaerde in 2014. Their farm is located in Begijnendijk, Vlaanderen.

Their farm

Ervan overtuigd dat de Hagelandse heuvels een ideale terroir vormen voor de wijnbouw plantten Danny en vader André in het voorjaar van 2010 in Houwaart hun eerste wijnstokken om een wijngaardje uit te bouwen voor eigen gebruik.

André startte in de jaren ‘70 met de aanplant van druivenstokken als Müller Thurgau en Optima. Als één van de eerste in het Hageland deelde hij ook zijn kennis in enkele tijdschriften in het toen nog prille begin van de wijnbouw in onze contreien. Deze druivensoorten vullen nog steeds het landschap op in onze Belgische wijngaarden.

Nieuwsgierig naar kennis sloten ze zich aan bij wijngilde ’t Alternatief uit Wolfsdonk, volgden ze allerlei cursussen en lezingen ingericht door Belgische Wijnbouwers vzw, VAW, PC Fruit, Brabantse Wijnbouwers, … Het delen van ervaringen tussen de enthousiaste wijnbouwers is vaak een bron van zowel inspiratie en motivatie!

Onze inzet werd al beloond met het behalen van medailles in wedstrijden als: Commanderij Hageland, Beste Belgische wijn, wijnwedstrijd Lage Landen, Piwi- wedstrijd...
In de jaren die volgen breidt het aantal wijnstokken gestaag uit, zodat iedereen kan meegenieten van dit streekproduct. Vader en zoon willen het ambacht van a tot z zelf in handen hebben en staan open voor verandering en verbetering van hun product. Kwaliteit primeert altijd!

Address
Zandstraat 23a
3130 Begijnendijk
2014
Established in
1
full-time employee

Wijngaard ten Gaerde's professions and practices

Crops

Number of species grown each year : not specified

Cultivation types practiced : not specified

Crop maintenance

Use of conventional fertilisers, use of chemical plant protection products

Plants and seeds

My seeds come from an EU supplier

Conventional seeds

Processing

I use honey in my other products

Other ingredients : not specified

Origin of other ingredients : not specified

Local ingredients (less than 150 miles)

Comments

Traditionele én hybride druivenrassen. Rode druivenrassen: Dornfelder, Pinot Noir, Rondo, Cabernet Cortis Witte druivenrassen: Souvignier Gris, Pinot Gris, Kerner-Muller Thurgau, Johanitter, Solaris

This information has been declared by the Producer.