Products from

Voedselbos De Nieuwe Hof

Fruit farmer, Vegetable grower, Sint-Truiden
Siem Ottenheim
Siem Ottenheim started Voedselbos De Nieuwe Hof in 2019. Their farm is located in Sint-Truiden, Vlaams Gewest.

Their farm

Na 10 jaar als sport kinesist werkzaam geweest te zijn heb ik in 2017 het roer omgegooid en heb ik me omgeschoold tot biologisch boer. In 2018 heb ik een CSA zelfoogst tuinderij overgenomen in Nijmegen (Nederland) waar ik ook woonachtig ben. In november 2019 heb ik in Sint Truiden een permacultuur bedrijf (Samenland) overgenomen van 4,2 ha. Samenland heet nu De Nieuwe Hof en produceert fruit, noten, kruiden en groenten in een voedselbos/bosrand systeem. Hierbij wordt de natuur zo veel mogelijk geïmiteerd zodat landbouw en natuur harmonieus samengaan. Het bedrijf is Bio en Demeter gecertificeerd, ik werk zonder meststoffen van buiten het bedrijf en zonder irrigatie.
Sinds 2007 kom ik al op kasteel Nieuwenhoven toen mijn moeder hier is gaan wonen. Ik heb het perceel zien groeien van een maisakker tot een florerend zelfvoorzienend voedselbos.

Address
engelbamp 57
3800 Sint-Truiden
2019
Established in
0.5
full-time employee

Voedselbos De Nieuwe Hof's professions and practices

No information available

The Producer has not yet filled in any information about this activity. If you would like to know more about this, please get in touch with the Producer for more information.