Products from

Pain Pure

Baker, Lokeren
Deborah De Bruyne
Deborah De Bruyne started Pain Pure in 2018. Their farm is located in Lokeren, Vlaanderen.

Their farm

Pain Pure bakt uitsluitend bio-certificeerde desembroden die enkel essentiële ingrediënten bevatten: bloem of meel, desem, water en zout. De zaden en pitten die toegevoegd worden zorgen voor extra smaak en kraak.

Deborah is de bezielster van Pain Pure en groot liefhebster van brood. Haar zoektocht naar smaakvol, voedzaam en lichter verteerbaar brood zette haar in 2017 zelf aan het bakken. Al snel raakte ze gepassioneerd door de kracht, de smaak en het plezier van puur en krakend vers brood. Deborah ontwikkelde een finesse voor het maken van eigen desem en experimenteert graag met smaken.

In de zomer van 2020 vervoegde Seppe zijn vrouw. Sindsdien bouwen ze samen aan Pain Pure als leefbare en bloeiende onderneming, maar ook als filosofie. Seppe: “We willen mensen inspireren om zo bewust mogelijk te leven en werken. Om tijd te nemen en dingen met aandacht te doen.”

In de ambachtelijke bakkerij in Lokeren vormen zij samen met Jordy en Marieke een team. Jordy is de jongste telg en een gedreven bakker. Zijn honger naar kennis zorgt ervoor dat hij elke dag groeit. Marieke doorloopt op dit moment met toewijding en liefde voor het ambacht haar individuele beroepsopleiding. Net zoals Jordy bloeit zij open wanneer ze met haar handen aan de slag mag.

Address
Sint-Laurentiusplein 6
9160 Lokeren
2018
Established in
4
full-time employees

Pain Pure's professions and practices

Flours

My flour comes from an EU supplier, My ingredients come from a national supplier

I use organic flours, I use special flour, I use heritage varieties

Other ingredients

The other ingredients used are : zaden en pitten

My ingredients come from a national supplier, My ingredients come from EU suppliers

Organic ingredients, local ingredients (less than 150 miles)

Fermentation

I use natural yeast

Oven

Electric oven

Comments

De broden van Pain Pure worden met de hand gevormd en rijzen rustig een ganse nacht op lage temperatuur waarna ze op steen gebakken worden.

This information has been declared by the Producer.