Products from

Brouwerij De Leite

Brewer, Ruddervoorde
Brouwerij De Leite
Brouwerij De Leite started Brouwerij De Leite in 2008. Their farm is located in Ruddervoorde, Vlaanderen.

Their farm

Luc Vermeersch, de oprichter van brouwerij De Leite, experimenteerde al in 1997 in een huisje in de tuin met een kleine brouwerij, capaciteit 30 liter, die hij had aangekocht in Finland. Na 10 jaar brouwen en experimenteren ging hij een jaar brouwcursus volgen. Tijdens deze opleiding groeide het idee van een grotere brouwerij. In april 2008 was brouwerij De Leite een feit. Na 3 jaar werden plannen gesmeed voor uitbreiding. In februari 2011 werden nog grotere ketels geïnstalleerd.
Sinds juni 2021 zijn de Paljas bieren ook een familielid van De Leite en worden ze ter plaatse gebrouwen. Zo is er een prachtig assortiment voor ieder wat wils. Artisanaal gebrouwen met veel liefde voor het vak. Brouwerij De Leite is een hartelijke brouwerij waar de mens en zijn kunnen centraal staan en dit zich ook vertaald in de bieren!

Address
DeLeiteweg 32A
8020 Ruddervoorde
2008
Established in
3
full-time employees

Brouwerij De Leite's professions and practices

Premises

I use my own premise

Base ingredient

Hop

My ingredients come from a national supplier, My ingredients come from an EU supplier

I use organic ingredients, I use local products (-150 km), I use products from a certified source, I use handmade ingredients

Secondary ingredients

Mout

Origin of secondary ingredients : not specified

I use local products (-150 km), I use products from a certified source, I use handmade ingredients

Other ingredients

Gist

My ingredients come from a national supplier

I use organic ingredients, I use local products (-150 km), I use products from a certified source, I use handmade ingredients

Comments

Alle bieren worden op traditionele wijze gebrouwen zonder kleurstoffen, bewaarmiddelen en aroma's(uitgezonder Paljas Rosé). De zure bieren rijpen op eikenhouten vaten in de brouwerij.

This information has been declared by the Producer.