Les produits de

Schapenmelkerij Bosschelle

Glacier, Laiterie, Éleveur allaitant ovin, Éleveur laitier ovin, Artisan crémier - fromager, Denderhoutem
Laurens De Middeleer
Laurens De Middeleer a démarré l'activité de Schapenmelkerij Bosschelle en 2013. Son exploitation est située à Denderhoutem, en Vlaanderen.

Son exploitation

Hallo,
Ik ben Laurens De Middeleer en in 2013 startte ik als 18- jarige met melkschapen, nu 2 jaar later verwerk ik de melk tot lekkere kaas. De schapen die voor deze heerlijke melk zorgen zijn van een oeroud ras, namelijk het Belgisch Melkschaap. Door deze te kweken helpen we mee aan het in stand houden van een met uitsterven bedreigd ras.

De samenstelling van schapenmelk is helemaal anders dan die van koemelk of geitenmelk en daarom geschikt voor sommige mensen met koemelkallergie. De melk is cholesterolarm en heeft een hoog calcium gehalte.

In de loop van het jaar wil ik jullie graag een assortiment aanbieden van schapenmelk, zachte schapenkaas (met verschillende kruiden, spek of zalm), plattekaas, pudding en schapenijs.

Adresse
Teerlingstraat 35
9450 Denderhoutem
2013
année d'installation
2
employés à plein temps

Les métiers et pratiques de Schapenmelkerij Bosschelle

Pas d’information disponible

Le Producteur n’a pas encore renseigné d’information concernant cette activité. Si vous souhaitez en savoir plus sur ce sujet, n’hésitez-pas à demander au Producteur de renseigner ces informations.