Les produits de

Ongenaerthoeve

Arboriculteur, Céréalier, Verrebroek
François Ongenaert
François Ongenaert a démarré l'activité de Ongenaerthoeve en 1851. Son exploitation est située à Verrebroek, en Vlaanderen.

Son exploitation

De boerderij in de Wase Polder bestaat sinds begin 19de eeuw en is meer dan 20 jaar biologisch gecertificeerd. Er worden granen (spelt, tarwe en rogge) verbouwd, alsook oliehoudende gewassen, luzerne en hooi. Sinds enkele jaren worden deze gewassen geteeld in combinatie met agroforestry, zijnde stroken met bomen en struiken voor hout en vruchten. Zo worden er ook walnoten, hazelnoten, allerlei bessen, kersen, pruimen, appelen en druiven geteeld. Maar de aanplanting is nog jong dus voorlopig nog geen aanbod. Naar de toekomst toe zullen er waarschijnlijk ook weer dieren gehouden worden voor begrazing tussen de bomen.
Bij de keuze van de teelten wordt rekening gehouden met gezondheidsaspecten. Er worden voornamelijk gewassen geteeld waarvan de mensen meer zouden moeten eten voor hun gezondheid (spelt, noten, bessen...) maar die er niet genoeg zijn als dat ook daadwerkelijk zou gebeuren.

Adresse
Bralstraat 3
9130 Verrebroek
1851
année d'installation
1
employé à plein temps

Les métiers et pratiques de Ongenaerthoeve

Cultures

6 espèces cultivées à l'année

Culture en plein champ, culture en serre froide

Entretien des cultures

Respect des principes de la permaculture, utilisation d'engrais et de produits phytosanitaires biologiques

Plants et semences

Approvisionnement auprès d'un fournisseur national

Semences biologiques

Transformation et ingrédients

Transformation dans mon atelier

Les autres ingrédients entrant dans les préparations sont : water / kaneel (bio) in appelmoes

Ingrédients venant d'un fournisseur belge

Ingrédients biologiques

Commentaire

Ik teel verschillende soorten bessen ( rode, witte, roze, zwarte aalbessen; druiven; andere). Niet verkochte bessen worden gesteriliseerd in bokaaltjes en zo verkocht. Er worden geen andere ingrediënten toegevoegd behalve een beetje water. Verder heb ik ook appelen en pruimen en later zullen daar nog noten bijkomen. De bomen en struiken zijn geplant in het kader van agroforestry (boslandbouw).

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.