Les produits de

Kruze

Torréfacteur, Veltem-Beisem
Stijn Van Schoonlandt
Stijn Van Schoonlandt a démarré l'activité de Kruze en 2014. Son exploitation est située à Veltem-Beisem, en Vlaanderen.

Son exploitation

Ik ben Stijn Van Schoonlandt, afkomstig van een beenhouwersfamilie die lekker eten en drinken hoog in het vaandel draagt. Zelf zette ik de traditie niet verder en ging aan de slag als informaticus. Het ondernemersbloed zat echter in mijn lijf en in 2008 richtte ik het IT consulting bedrijf TRIPL’A op.

Na enige tijd begon ik steeds meer het gevoel te hebben iets te missen in mijn job, namelijk die link met voeding en mensen die ik van kleinsaf meekreeg van thuis uit. Dit gevoel werd nog eens versterkt na een lange inspirerende conversatie met Peter Poelman . Dit bracht mij dan uiteindelijk op een zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Voor koffie heb ik steeds een boontje gehad, reeds jaren drink ik espresso van vers gemalen bonen (volautomaat). Steeds zocht ik naar lekkere koffies, maar de zoektocht naar echte speciality koffie die je via het internet kan bestellen blijft beperkt in België. Vaak kwamen mijn koffies van branders in Londen, Amerika, Berlijn,… en dit bracht mij op het idee om zelf een webshop rond koffie uit te bouwen in ons klein bourgondisch koninkrijk.

Na een cursus koffiebranden en talrijke uren coaching van de beste professionals in België op vlak van roosteren en bereiden van koffie, zijn we dan van start gegaan met de productie en verkoop van Single Origin koffies. Geen van onze koffies zijn blends, maar elke koffie is afkomstig van één plantage of coöperatieve en worden allen ambachtelijk gebrand.

Naast koffie kwam al snel de vraag of we ook thee in assortiment hadden. Mijn vrouw, Leen, is een echte theeliefhebber en zij nam dan ook met veel plezier het theeluik voor haar rekening.

Onze theeën worden zorgvuldig uitgekozen en gecupped om zo de beste te selecteren voor onze klanten. Verder steken we veel tijd in het ontwikkelen van onze eigen blends op basis van de hoogwaardige theeën en ingrediënten die we selecteren. De blends worden in kleine batches van enkele 100 gram met de hand aangemaakt en zo verzekeren we u de beste smaak en houdbaarheid.

Adresse
Clarahof 32
3020 Veltem-Beisem
2014
année d'installation
1
employé à plein temps

Les métiers et pratiques de Kruze

Atelier

Dispose de mon propre atelier

Ingrédients de base

Groene koffiebonen

Approvisionnement auprès d'un fournisseur de l'UE

Produits issus d'une production labellisée, produits artisanaux

Ingrédients secondaires

Ingrédients secondaires : non renseigné

Provenance des ingrédients secondaires : non renseigné

Caractéristiques des produits secondaires : non renseigné

Autres ingrédients

Autres ingrédients : non renseigné

Provenance des autres ingrédients : non renseigné

Caractéristiques des autres ingrédients : non renseigné

Commentaire

De groene koffiebonen die we aankopen zijn allemaal geklasseerd als "speciality" wat wil zeggen dat deze aan strenge kwaliteitseisen moeten voldoen. Verschillende zakken uit één lot worden onderworpen aan inspecties om te evalueren of het aantal defects in bonen beperkt is. Zo mag er geen vreemd voorwerp aanwezig zijn (cfr steentje, insect, afval).

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.