Les produits de

De Pluk&Snoeptuin

Horticulteur, Zwijndrecht
Gunther De Brauwere
Gunther De Brauwere a démarré l'activité de De Pluk&Snoeptuin en 2014. Son exploitation est située à Zwijndrecht, en Vlaanderen.

Son exploitation

Uit onze activiteiten als algemeen tuinbouwbedrijf met reeds meer dan 20 jaar ervaring is in 2014 de Pluk&Snoeptuin ontstaan.
onder de vorm van "Community supported agriculture" zijn we gestart met een 100 tal leden zelfoogsters.
We telen volgens het biologisch lastenboek, zijn ook bio-gecertificeerd. Een zeer breed gamma aan seizoensgebonden bekende en minder bekende groenten en kruiden worden bij ons met de grootste zorgen geproduceerd. Ook de opkweek van het plantmateriaal gebeurd op het bedrijf zelf en we gebruiken enkel zaden, meststoffen en toebehoren van biologisch gecertificeerde oorsprong. wij werken ook met zaden uit eigen zaadwinning zodat deze gewassen zich volkomen aan onze bodem en omgeving hebben aangepast met betere ontwikkeling en gezondere planten als resultaat.
Uit milieu overwegingen gebruiken wij geen plastiekzak verpakkingen maar worden onze gewassen steeds in herbruikkisten geoogst en vervoerd en we proberen onze voedselkilometers zo beperkt mogelijk te houden door zo lokaal mogelijk afzet te realiseren. Samenwerking met een buurderij is een stapje dichterbij met één van de doelstelling tot een beter milieu.

Adresse
krijgsbaan 196
2070 Zwijndrecht
2014
année d'installation
1
employé à plein temps

Les métiers et pratiques de De Pluk&Snoeptuin

Cultures

125 espèces cultivées à l'année

Culture en plein champ, culture en serre froide

Entretien des cultures

Respect des principes de la biodynamie, utilisation d'engrais et de produits phytosanitaires biologiques, préservation naturelle des cultures (lutte biologique intégrée), utilisation d'engrais organiques (fumier, lisier)

Plants et semences

Approvisionnement auprès d'un fournisseur hors UE, approvisionnement auprès d'un fournisseur de l'UE, produits sur mon exploitation

Semences biologiques, semences paysannes

Transformation et ingrédients

Lieu de transformation : non renseigné

Autres ingrédients : non renseigné

Provenance des autres ingrédients : non renseigné

Caractéristiques des autres ingrédients : non renseigné

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.