Les produits de

Brouwerij Broers

Brasseur, Wachtebeke
Ruben Laureys
Ruben Laureys a démarré l'activité de Brouwerij Broers en 2013. Son exploitation est située à Wachtebeke, en Vlaanderen.

Son exploitation

Brouwerij Broers werd eind 2013 opgericht door de (schoon)broers Bram Bossuyt, Ruben Laureys, en Thomas Laureys. Gestart als leuk tijdverdrijf, werd het brouwen van eigen bier al snel een passie. Gaandeweg groeide ook het idee om het bier echt te verkopen, en uiteindelijk werd Brouwerij Broers opgericht.
Aangezien de investering voor een eigen brouwerij aanvankelijk te groot was, werden de bieren eerst gebrouwen bij brouwerij Boelens in Belsele.

Intussen werd een gebruikte brouwinstallatie overgekocht en geïnstalleerd in Wachtebeke, mede dankzij een succesvolle crowdfunding campagne.

Adresse
Overslag 56
9185 Wachtebeke
2013
année d'installation
2
employés à plein temps

Les métiers et pratiques de Brouwerij Broers

Atelier

Dispose de mon propre atelier

Ingrédients de base

Mout

Approvisionnement auprès d'un fournisseur de l'UE

Produits locaux (-250km)

Ingrédients secondaires

Hop

Approvisionnement auprès d'un fournisseur national

Produits locaux (-250km), produits artisanaux

Autres ingrédients

Fruit

Approvisionnement auprès d'un fournisseur national, produit sur mon exploitation, approvisionnement auprès d'un agriculteur local

Produits locaux (-250km), produits artisanaux

Commentaire

Wij maken, in de mate van het mogelijk, gebruik van lokale ingrediënten. Onze mout komt van mouterij de Swaen, op 30km van de brouwerij. Ook zij maken zo veel mogelijk gebruik van lokaal geteelde gerst. Voor de meeste bieren gebruiken we Belgische hop (label in aanvraag), rechtstreeks bij de boer aangekocht. Dit jaar hebben we ook voor het eerst een klein aantal eigen hopplanten.

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.