Les produits de

Familie Robert Lemiegre- Brie Buseyne

Arboriculteur, Céréalier, Éleveur porcin, Poperinge
Brie Buseyne
Brie Buseyne a démarré l'activité de Familie Robert Lemiegre- Brie Buseyne en 1984. Son exploitation est située à Poperinge, en Vlaanderen.

Son exploitation

Mijn man Robert en ik, Brie baten een gemengd bedrijf uit: akkerbouw,bonen, gesloten varkensbedrijf en kiwibes goed voor 40ha.
Een aantal jaren terug zochten wij een alternatief op het bedrijf en door onze zoon,Joren toen student aan UGent, kwamen wij uit bij de kiwibes. Het 3de jaar van onze plantage verwoestte een harde voorjaarsvorst een groot deel van onze boompjes en moesten we van vooraf aan herbeginnen. Nu kunnen we eindelijk de vruchten van onze arbeid beginnen plukken. Het is een héél aangename maar héél intensieve teelt om in te werken. Handelingen zoals wintersnoei,aanbinden in de lente, zomersnoei, beregenen zowel tegen de vorst- als tegen de droogte.De bestuiving gebeurt door hommels en bijen want de meeste kiwibessen zijn niet zelfbestuivend. Wel 1grote plus bij de kiwibes: tot nu toe vrij van ziektes, bijgevolg gebruiken we geen insecticiden. De wind is wel een grote spelbreker en beschadigt een aantal de bessen. Tussen eind augustus tot eind september volgt de oogst. Alle trossen worden afgeknipt en alle bessen verenkelt. Daar zijn heel wat handen voor nodig, ook die van onze eigen kinderen. Een gedeelte van de oogst wordt aan veiling Hoogstraten geleverd en een ander deeltje proberen we thuis te verkopen en te verwerken tot mousseline en fruitsap. Werken in de kiwibes: het is werken in de stilte van de natuur...zaaalig tot rust komen. Maar bovenal: tijd nemen en weten dat je eind de dag misschien maar 1 of 2 rijen verder staat...

Adresse
Westouterseweg 13
8970 Poperinge
1984
année d'installation
2
employés à plein temps

Les métiers et pratiques de Familie Robert Lemiegre- Brie Buseyne

Cultures

3 espèces cultivées à l'année

Culture en plein champ

Entretien des cultures

Utilisation d'engrais et de produits phytosanitaires biologiques, respect des principes de la biodynamie

Plants et semences

Approvisionnement auprès d'un fournisseur national

Semences paysannes

Transformation et ingrédients

Transformation par un prestataire

Les autres ingrédients entrant dans les préparations sont : appelen

Ingrédients venant d'un agriculteur local

Ingrédients locaux (-250km)

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.