Les produits de

Kaasmakerij der Trappisten van Westmalle

Dairy, Westmalle
Kaasmakerij Westmalle
Kaasmakerij Westmalle a démarré l'activité de Kaasmakerij der Trappisten van Westmalle en 1860. Son exploitation est située à Westmalle, en Vlaanderen.

Son exploitation

In de abdij van Westmalle is er niet alleen een brouwerij en een boerderij, maar sinds 1860 ook een kaasmakerij. De monniken maken er halfharde, gerijpte kaas. De echte trappistenkaas van Westmalle werd traditiegetrouw bereid van verse melk, die niet gepasteuriseerd is. De kaas is licht gezouten en heeft een egale structuur.

In de kaasmakerij primeert kwaliteit. Daarom gebruiken de monniken alleen melk van hun eigen koeien. Zo zijn ze zeker van een betrouwbare basisgrondstof, die ze zelf helemaal onder controle hebben. Ook de productie verloopt zo natuurlijk mogelijk, zonder te ontromen en bewaarmiddelen of kleurstoffen toe te voegen. Wanneer de koeien in de lente naar de verse weiden gaan, krijgt de kaas daarom een wat andere kleur dan wanneer ze in de winter op stal blijven.

De productie van de trappistenkaas van Westmalle is beperkt. Hij is alleen maar verkrijgbaar aan de poort van de abdij, in ‘Café Trappisten’, rechtover de abdij, of in enkele geselecteerde winkels en marktkramen.

We vervaardigen één type kaas, in drie varianten die verschillen in rijpingsduur: 2, 6 en 12 maanden. De tijd doet zijn werk en beloont ons met een natuurlijke evolutie in de smaak en textuur van de kazen. Kenmerkend voor alle variëteiten is het lage zoutgehalte.

De Westmalle kazen zijn heel veelzijdig. Ze passen bij elk moment van de dag: tussen de boterham, verwerkt in een gerecht, op een kaasschotel, … en natuurlijk als ideaal hapje bij een Westmalle Dubbel of Tripel.

Naaste "Authentic Trappist Pruduct" zijn we sinds 2019 ook erkend als Vlaams Streekproduct

Adresse
Antwerpsesteenweg 496
2390 Westmalle
1860
année d'installation
4
employés à plein temps

Les métiers et pratiques de Kaasmakerij der Trappisten van Westmalle

Premises

I use my own premise

Base ingredient

Melk

All the main ingredients I use are produced by myself

I use local products (-150 km), I use products from a certified source, I use handmade ingredients

Secondary ingredients

Dierlijk stremsel

My ingredients come from a national supplier

I use local products (-150 km), I use products from a certified source

Other ingredients

Melkzuurbacterie

I produce the ingredients myself

I use products from a certified source, I use local products (-150 km), I use handmade ingredients

Comments

Het maken van de trappistenkaas van Westmalle is een ambachtelijk proces, volledig op basis van verse melk van de koeien van de abdij zelf. Ook de arbeid die in het maken van de kaas kruipt, ligt grotendeels in de handen van de monniken.

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.