Les produits de

Atelier Amarant

Boulanger/Pâtissier, Confiseur, Antwerpen
Sanne Lemmens
Sanne Lemmens a démarré l'activité de Atelier Amarant en 2020. Son exploitation est située à Antwerpen, en Vlaams Gewest.

Son exploitation

Hallo, ik ben Sanne! Met Atelier Amarant deel ik graag mijn liefde voor lekker, authentiek eten met jullie.

Enkele jaren geleden begon ik zelf ons desembrood te bakken en te experimenteren met wilde gisten om groenten en dranken te fermenteren. Ik begon als vrijwilliger op een plukboerderij en schreef me in voor een avondopleiding tot herborist. Intussen was er geen weg meer terug en besloot ik van mijn passie mijn beroep te maken! Ik kijk er naar uit om mijn lekkernijen met jullie te delen via dit prachtige platform.

Op de buurderij kan je me vinden met heerlijke desembroden en op termijn waarschijnlijk ook andere gefermenteerde lekkernijen en kruidenbereidingen.

Mijn desembrood is volledig ambachtelijk gemaakt. Ik gebruik lokale granen, gemalen op steen zodat alle voedingsstoffen behouden blijven in het meel. Met de hand gekneed, gemaakt met natuurlijke desem en een volle dag gerezen zodat de voedzaamheid van echt graan volledig tot zijn recht komt. Vol van smaak en liefde!

Ik laat me graag inspireren door de sfeer van het seizoen en ga af en toe experimenteren met speciale broden of gebakjes met lekkere kruiden, fruitsoorten of groenten die beschikbaar zijn op het moment. Dit aanbod varieert naargelang het seizoen en de inspiratie.

Als je graag zelf de handen uit de mouwen steekt, kan je bij mij ook terecht voor workshops over desembrood en andere artisanale lekkernijen. Neem een kijkje op mijn website atelier-amarant.com of volg me op social media als je nieuwsgierig bent!

Benieuwd waar de naam Atelier Amarant voor staat?
Atelier -- creativiteit, verkenning, experimenteren.
Amarant -- tijdloosheid, oude ambachten, cycliciteit. De amarant is een prachtige plant die al sinds de oudheid symbool staat voor de eeuwigheid.

Ik kijk er naar uit om jullie te ontmoeten op de buurderij en mijn lekkernijen met jullie te delen!

Liefs,
Sanne

Adresse
Lange Winkelhaakstraat 59
2060 Antwerpen
2020
année d'installation
1
employé à plein temps

Les métiers et pratiques de Atelier Amarant

Farines

Venant d'un fournisseur belge, approvisionnement auprès d'un agriculteur local

Farines biologiques, farines issues de variétés anciennes, farines spéciales

Autres Ingrédients

Les autres ingrédients entrant dans les préparations sont : zout

Ingrédients venant d'un fournisseur belge

Ingrédients biologiques

Type de fermentation

Levain naturel

Cuisson

Four électrique

Commentaire

Mijn desembrood is gemaakt met graan, water en zout en gerezen met desem. Puur natuur, zonder toegevoegde gisten of broodverbeteraars. Het graan is biologisch en van lokale boeren en windmolens. Meestal van de Artemeersmolen en van boer François Ongenaert uit Beveren. Het zeezout koop ik bij lokale leveranciers.

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.