Les produits de

Iona vzw

Boulanger/Pâtissier, Kessel
Patrick Baeten
Patrick Baeten a démarré l'activité de Iona vzw en 1970. Son exploitation est située à Kessel, en Vlaanderen.

Son exploitation

Iona vzw is een door het VAPH erkende voorziening waar kinderen en volwassenen met een mentale beperking kwaliteitsvol leven, leren en een zinvolle dag- en vrijetijdsbesteding vinden. Dit ingebed in een groene en landelijke omgeving in Kessel (Nijlen).
Onze dagbesteding voor volwassenen bestaat uit een vijftal werkgebieden. De cliënten worden mee ingeschakeld in de keuken , de biologische (moes)tuin, twee creatieve ateliers en de bio-bakkerij.
In onze bakkerij worden er dagelijks diverse broodsoorten gebakken ( waaronder zuurdesembrood). Ook koekjes, granola, taarten, cakes en ander gebak gemaakt door en voor onze volwassenen, jongeren en personeel. Dit met hoofdzakelijk biologische grondstoffen en grondstoffen gewonnen op ons eigen domein. Zo worden bijvoorbeeld de op het domein geoogste walnoten en hazelnoten verwerkt in granola en gebak. Zelfs van diverse zelfgekweekte groenten worden smakelijke cakes gemaakt ( vb. rode bieten – en wortelcake).
Inclusie van onze cliënten in de samenleving en het gemeenschapsleven vinden wij één van onze belangrijke doelstellingen. Daarom brengen wij elke tweede dinsdag van de maand onze bakkerijproducten aan de man op de markt in Nijlen en zijn we jaarlijks op goede vrijdag ook steevast van de partij op de Kruiskesmarkt in Bevel. Deelnemen met onze bio-bakkerij aan de plaatselijke Buurderij Nijlen sluit hier ook naadloos bij aan. Weten dat de door hen gemaakte bakkerijproducten ook door externen worden gekocht en gesmaakt, vergroot bij onze cliënten het zelfvertrouwen, eigenwaarde en trots.
Alvast bedankt om ons project te ondersteunen en hopelijk vallen onze producten bij U in de smaak.

Adresse
nieuwe bevelsesteenweg 66
2560 Kessel
1970
année d'installation
5
employés à plein temps

Les métiers et pratiques de Iona vzw

Farines

Venant d'un fournisseur belge

Farines biologiques, farines issues de variétés anciennes, mélange de farines déja préparé

Autres Ingrédients

Les autres ingrédients entrant dans les préparations sont : Boter, eieren, suiker van biologische oorsprong

Ingrédients venant d'un fournisseur belge

Ingrédients biologiques

Type de fermentation

Levain naturel, poudre à lever

Cuisson

Four au gaz

Commentaire

Wij werken in onze bakkerij hoofdzakelijk met biologische grondstoffen. Ons zuurdesembrood wordt vervaardigd volgens aloude technieken. Er wordt geen gist gebruikt en ons brood rijst 18 uur wat de smaak ten goede komt. Er worden alleen biologische producten gebruikt en goede boter om ons brood te maken.

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.