Les produits de

Savan VOF

Fabricant de cosmétiques naturels, Antwerpen
Maya Van Treeck
Maya Van Treeck a démarré l'activité de Savan VOF en 2019. Son exploitation est située à Antwerpen, en Vlaams Gewest.

Son exploitation

Savonke is een artisanaal shampoo-atelier in hartje Antwerpen. We maken shampoo- en conditionerbars die vegan, cruelty free en zero waste zijn.

Ze worden gemaakt in De Groene Stadshut, ons winkeltje, workshopruimte en shampoo-atelier, maar vooral een inspirende hut voor al wie duurzaam aan de slag wilt.

De doosjes van de bars zijn gemaakt van landbouwafval en zijn dus volledig composteerbaar. De ingrediënten die gebruikt worden zijn zoveel mogelijk van natuurlijke oorsprong. Bovendien zijn we in transitie naar BIO. (het opnieuw certificeren van onze producten is in gang gezet, de bio-versie verwachten we tegen de zomer te kunnen produceren)

Alles wordt handgemaakt door Pablo en Maya, man en vrouw met passie voor duurzaamheid en DIY. De enige machine die we voorlopig gebruiken, is een kookplaat om de ingrediënten op te warmen. Alles wordt voor de rest handmatig gedaan. Dit hopen we zo te houden als we groeien. We doen dit momenteel nog in bijberoep.

Maya is halftijds leerkracht en geeft les aan blinde en slechtziende volwassenen. Vanuit het werken met mensen met een beperking, is het idee ontstaan om inclusief te werken. Onze allereerste stagiaire met een beperking is een feit. Naar de toekomst toe willen we groeien als bedrijf om iemand te kunnen aannemen met een beperking en zo een sociale bijdrage te kunnen leveren aan de maatschappij. Helaas zijn er voor mensen met een beperking nog veel te weinig mogelijkheden op de werkvloer.

Adresse
Bredstraat 44
2000 Antwerpen
2019
année d'installation
2
employés à plein temps

Les métiers et pratiques de Savan VOF

Atelier

Dispose de mon propre atelier

Ingrédients de base

Groene klei, avocado-olie, kokosolie, cacaoboter

Approvisionnement auprès d'un fournisseur hors UE

Caractéristiques des ingrédients de base : non renseigné

Ingrédients secondaires

Aloe vera, essentiële olie, BTMS, SCI, Cetyalcohol

Approvisionnement auprès d'un fournisseur hors UE

Caractéristiques des produits secondaires : non renseigné

Autres ingrédients

BTMS, SCI, cetylalcohol, aloe vera, essentiële olie

Approvisionnement auprès d'un fournisseur hors UE

Caractéristiques des autres ingrédients : non renseigné

Commentaire

De ingrediënten die gebruikt worden zijn zo natuurlijk mogelijk. We wensen te werken met bio-ingrediënten (bio & cosmos gecertificeerd) en zijn hiervoor in transitie-fase. Het opnieuw certificeren van onze producten is in gang gezet.

Ces informations sont données à titre déclaratif par le Producteur.